Chilaquiles rojos, con o sin pollo
Hello everybody, it's Drew, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Chilaquiles rojos, con o sin pollo. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Chilaquiles rojos, con o sin pollo is one of the most favored of current trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Chilaquiles rojos, con o sin pollo is something that I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Chilaquiles rojos, con o sin pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chilaquiles rojos, con o sin pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Chilaquiles rojos, con o sin pollo is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Chilaquiles rojos, con o sin pollo estimated approx 30 min.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Chilaquiles rojos, con o sin pollo using 9 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.
Este es un platillo típico de México 🇲🇽 que se prepara para el desayuno de la mañana siguiente después de la noche anterior, ya sea una fiesta o un convivio de amigos de larga duración....🥴
Tradicionalmente se elabora con tortillas secas cortadas y fritas; yo encuentro que aquí en Europa, donde no se come todos los días tortillas y hay poco tiempo para preparar la comida, se pueden hacer con chips comerciales (ve mis notas abajo). El platillo es muy versátil y es ideal para un brunch el domingo, cuando nos cuesta trabajo preparar algo (más aún, si estuviste de fiesta 🥳). Acompáñalo con una cerveza bien fría y vuelve a la vida... 👌
Y por supuesto 👀, #meapunto
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Chilaquiles rojos, con o sin pollo:
- 100 g chips de tortilla de maíz
- 3 tomates
- 2 dientes ajo medianos
- 1/2 cebolla
- 1 par de ramas de cilantro fresco
- 2-3 chiles de árbol secos, o 3 chiles verdes frescos
- 100 g queso fresco
- 150 g pollo cocido y deshebrado (opcional)
- 1 cucharadita crema ácida
Steps to make to make Chilaquiles rojos, con o sin pollo
- Asar los tomates en una sartén. También agregar los chiles, ajos y la cebolla. Cuidado con los chiles pues se doran rápidamente y si se queman amargan la salsa. También mucho cuidado con los vapores de los chiles, si los inhalas te harán toser mucho...
- Deja que los tomates se asen muy bien por todos lados, volteando de vez en cuando. Pon los chiles en un poco de agua tibia para que suavicen
- Corta los tomates asados y agrega la cebolla, ajos, chiles, cilantro y el agua de remojo de los chiles y sal, licúa todo hasta obtener una salsa homogénea.
- Calienta un recipiente con un poco de aceite vegetal neutro (no recomiendo oliva) y fríe la salsa durante un par de minutos. Verifica la sal. (puedes usar un poco de avecrem para mejorar aún más el sabor)
Mantén caliente hasta servir. - En cada plato coloca 50 g de chips de tortilla de maíz.
- Baña los chips con la salsa caliente, agrega queso fresco y un poco de crema ácida. (opcionalmente puedes acregar el pollo cocido y deshebrado caliente)
Y listo, buen provecho. 😉
Acompaña con una cerveza bien fría!!!!!! 🍺 - Notas:
1. Los chips los puedes freír un poco, ya sea en aceite o en freidora de aire. Pero se pueden usar directo de la bolsa.
2. Puedes agregar un poco de pollo cocido y deshebrado que te haya sobrado.
3. También puedes añadir un poco de cebolla fresca, picada finamente o en lonjas finas.
4. Si la salsa está muy picante puedes añadir más crema ácida para bajar la intensidad.
5. La salsa la puedes preparar un día antes para que no te cueste mucho trabajo preparar el platillo por la mañana.... - A mí me gusta comer los chilaquiles así, directo los chips y luego la salsa, pues me gusta la sensación crujiente de los chips. Pero también podrias agregar los chips a la salsa para que se suavicen un poco y servir a cada comensal. De cualquier forma, me encantan... mmmm 😋
As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your individual preferences with time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or even more active ingredients or is a little basically spicy, you can make easy adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your recipes on time. As for standard food preparation abilities for novices you don't require to learn them but only if you grasp some basic cooking methods.
This isn't a complete overview to quick as well as simple lunch recipes but its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Favorite Chilaquiles rojos, con o sin pollo. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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