Arroz con bacalao y alcachofas

Arroz con bacalao y alcachofas

Hello everybody, it is me, Dave, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Arroz con bacalao y alcachofas. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz con bacalao y alcachofas is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They are nice and they look fantastic. Arroz con bacalao y alcachofas is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Arroz con bacalao y alcachofas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con bacalao y alcachofas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz con bacalao y alcachofas is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Arroz con bacalao y alcachofas estimated approx 40 min + reposo.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Arroz con bacalao y alcachofas using 21 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve that.

Quieres aprender a preparar este delicioso arroz con bacalao y alcachofas? Sigue los pasos de esta fácil receta, y ¡disfrútala!

Aunque es un plato típico y tradicional de Cuaresma, este arroz con bacalao y alcachofas es perfecto para una comida familiar a la vez que nos ayudará a mantener una dieta saludable.

Si no vas a usar bacalao en su punto de sal, si vas a usar bacalao en salazón recuerda que debes dejarlo en remojo en agua fría al menos 12 horas cambiándole el agua un par de veces. Así limpiaras el exceso de sal del pescado.

No dejes de guardar esta receta porqué seguro que querrás preparar más de una vez está delicioso arroz con bacalao y alcachofas. Sigue el vídeo y cocínalo conmigo. Verás qué fácil es y disfruta de un plato completo, nutritivo y sabroso.

🎥 VídeoReceta aquí --> https://youtu.be/5Ehzm4UPHrk
📝 y aquí --> https://bit.ly/3EDVhNy

Ingredients and spices that need to be Take to make Arroz con bacalao y alcachofas:

  1. Para el caldo:
  2. Pieles de bacalao
  3. 2 dientes ajo
  4. 1 cebolla mediana
  5. ½ pimiento rojo
  6. ½ pimiento verde
  7. 1 zanahoria grande
  8. al gusto Puerro o cebolleta
  9. 1 cucharada pimentón dulce
  10. 1 tomate
  11. 1 litro agua
  12. Aceite de oliva
  13. Para el arroz:
  14. 1 cebolla (muy picada)
  15. 3 corazones de alcachofas
  16. al gusto Berenjena
  17. 3 cucharadas puré de tomate o ½ lata pequeña de tomate triturado
  18. 100 gr arroz
  19. 100 gr trozos de bacalao
  20. Aceite de oliva
  21. Sal

Instructions to make to make Arroz con bacalao y alcachofas

  1. La víspera de elaborar la receta, quitamos el exceso de sal del bacalao bajo el grifo y dejaremos en remojo en agua fría. Si son recortes de bacalao, con 12 horas será suficiente. Si vas a usar bacalao al punto de sal, omitir este paso. Cambiaremos el agua unas dos o tres veces.
  2. Empezamos elaborando el caldo para nuestro arroz. Para ello sofreiremos los dientes de ajo, la cebolla y las pieles de bacalao en una olla con un poco de aceite.
  3. Rehogamos y añadimos el resto de verduras: pimiento rojo y verde, zanahoria, puerro o cebolleta y tomate
  4. Después de removerlo todo agregamos el pimentón y ya por último el agua.
  5. Dejaremos que hierva unos 20 minutos y colaremos.
  6. Ya preparamos el arroz. Vamos a sofreír la cebolla bien picada hasta que coja color.
  7. Ya podemos añadir los corazones de alcachofa cortados en cuartos y después los cuadraditos de berenjena.
  8. Dejamos sofreír un poco y agregamos la salsa de tomate.
  9. Cuando ya no quede agua del tomate, echamos el arroz. Integramos bien y dejamos que repose como mínimo 30 minutos (mejor una hora) bien tapado.
  10. Ya solo queda verter el caldo bien caliente y cocinamos unos 8 minutos a fuego alto.
  11. Rectificamos de sal y bajando el fuego incorporamos los trozos de bacalao. Movemos la cazuela para evitar que se pegue el arroz, cocinamos otros 5 minutos más y apagamos el fuego.
  12. Disfrútalo

As your experience and confidence expands, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal tastes over time. Whether you want to offer a dish that makes use of less or more ingredients or is a little bit basically zesty, you can make easy adjustments to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for standard cooking abilities for novices you do not require to discover them however only if you grasp some straightforward food preparation techniques.

This isn't a full guide to quick and also very easy lunch dishes but its good food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Simple Way to Make Award-winning Arroz con bacalao y alcachofas. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Salsa restaurantera

Pollo con crema y chilaca

Lechoncito al horno al estilo de la Tete para Navidad 🎄