Pollo cantonés

Pollo cantonés

Hello everybody, it is John, welcome to my recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, Pollo cantonés. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pollo cantonés is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it is fast, it tastes delicious. Pollo cantonés is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pollo cantonés, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo cantonés delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pollo cantonés is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pollo cantonés estimated approx 40 min.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Pollo cantonés using 19 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.

La comida cantonesa o Yue cai (粤菜), es originaria de Guangdong (Cantón), al sur de China y alrededor de Hong Kong y su origen se traslada a casi 2000 años atrás, en los inicios de la Dinastía Han.

Es el estilo más conocido de la cocina china fuera del mismo país y la abundancia de esta, fuera de las fronteras de China, es debido a la gran cantidad de inmigrantes de esta región que hay en muchos países en comparación con otras culturas.

Lo que hace especial la comida cantonesa es el ligero cocinado de hortalizas frescas y carne y el uso de salsas dulces.

Espero que probéis esta riquísima receta china y que por supuesto, me compartáis vuestros resultados y versiones.
Me encantará conocer todas vuestras opiniones al respecto 🤗

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pollo cantonés:

  1. 400 gr pechuga pollo
  2. 1 cebolla
  3. 1/2 pimiento rojo
  4. 1/2 pimiento verde
  5. 2 zanahorias
  6. Salsa
  7. 20 ml vinagre de arroz
  8. 4 cucharadas salsa soja
  9. 2 cucharaditas salsa ostras
  10. 2 cucharaditas salsa pescado
  11. 1 cucharada jengibre rallado
  12. 1 cucharadita azúcar
  13. 2 cucharadas maizena
  14. 200 ml caldo de pollo
  15. Aceite de girasol
  16. Cacahuetes
  17. Cebolleta
  18. Guindilla (Opcional)
  19. 1/2 limón (Opcional)

Instructions to make to make Pollo cantonés

  1. En primer lugar mezclaremos el caldo de pollo junto con el vinagre de arroz, el jengibre, la salsa de soja, la salsa de ostras, la salsa de pescado y el azúcar.
  2. Calentaremos la mezcla y, cuando esta comience a hervir, añadiremos la maizena diluida previamente en un poco de agua y cocinaremos hasta que la salsa espese un poco.
    Tomada la textura deseada la reservaremos.
  3. En un wok con un poco de aceite de girasol puesto a fuego alto saltearemos las verduras.

    Nota: yo he usado un pimiento verde completo ya que no tenía ninguno rojo.
    Además, lo ideal es añadir también champiñones cortados y cogollos de brócoli pero no tenía en el frigorífico ninguno de estos ingredientes.
  4. Cuando la cebolla empiece a tomar una textura transparente añadiremos los trozos de pechuga de pollo y saltearemos.
  5. Añadiremos la salsa y cocinaremos un poco más para que se integre con todos los ingredientes.
  6. Si además se le quiere dar al plato un toque picante, tan sólo bastara con incorporar al wok un poco de guindilla picada al gusto y mezclar.
  7. Además, aunque el plato original no lo lleva, a mí me gusta añadir el zumo de medio limón a la mezcla ya que le aporta también un tono ácido muy interesante que casa a la perfección con todos los ingredientes.
  8. Para acompañar coceremos un poco de arroz y decoraremos el emplatado rociando cacahuetes picados y cebolleta por encima.
  9. A disfrutar !!

As your experience and also self-confidence expands, you will locate that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or even more components or is a little bit essentially hot, you can make basic modifications to achieve this objective. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to standard food preparation skills for newbies you do not need to discover them yet only if you grasp some basic cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and also simple lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Steps to Prepare Perfect Pollo cantonés. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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